Lettori fissi

martedì 9 agosto 2016

Cioccolato (Barocco) :D

Siccome è il secondo anniversario del Challenge di Chocolate Baroque, sul loro blog il tema del Challenge #25 sul loro blog è proprio "Cioccolato".
La regola da seguire è usare il color cioccolato e io ho pensato di fare una card/contenitore color cioccolato, per regalare una tavoletta di cioccolato fondente extra. :D Insomma, cioccolato vero e finto, insieme. :D
Questo è il mio progetto, posato sul tavolo, socchiuso e visto di profilo
E qui è visto dall'alto
La regola per partecipare all'estrazione del premio è quella di usare dei timbri brand Chocolate Baroque. Io ho solo quattro timbri di questo brand, perciò ho usato quello che mi ispirava di più: uno dei due splendidi fiori che ho vinto il mese scorso al giveway della talentuosa Asha (nuovamente grazie!!).
Ho stampato tre fiori, di cui due solo in parte, su avanzi di cartoncino bianco e li ho colorati con i Graph'it markers. Sul centro ho steso una vernice trasparente con il pennello per dare volume, poi li ho ritagliati a mano.
Per fare la card ho tagliato un rettangolo di cartoncino marrone, l'ho piegato a metà e l'ho passato nella Big Shot con la cartella da embossing Sizix Woodgrain per aggiungere una texture.
Ho usato il Distress Ink Ground Expresso per colorare tutta la superficie embossata, poi  ho fatto delle piccole macchiette random con la Gilding Wax color oro antico.
A me il risultato ricorda molto il cioccolato, non saprei dire perchè :D
Ho incollato un nastro tessuto a mano -molto vecchio e con uno stile un po' etnico- su un bordo verticale, per ravvivare il marrone. Poi ho attaccato un fiore intero e uno dei pezzi con il foam biadesivo.
All'interno della card ho aggiunto un ovale giallo con il bordo scallop (Nellies Multi Frames), su cui in seguito si potrà scrivere qualche riga per il destinatario.
Poi ho preparato la parte per contenere la tavoletta di cioccolato: ho piegato un altro cartoncino marrone "a libro", lasciando una costa dello stesso spessore della tavoletta di cioccolato. Con un altro pezzo di cartoncino ho costruito la "tasca" in cui infilare il cioccolato e l'ho incollata alla base.
Anche all'interno ho messo un pezzo di nastro e la parte di fiore rimasta.
Infine ho incollato la card al contenitore e ho inserito il cioccolato nella "tasca".
Pronto! Ci sarebbe stato bene un sentiment, ma non avendo nessun sentiment brand Chocolate Baroque, ho desistito! :D
Con questo progetto intendo partecipare ai seguenti challenge:

29 commenti:

  1. Now that's what I call a delicious creation! Mention the word chocolate and I'm all ears! LOL This is a wonderful way to gift a chocolate bar, and the embossing adds enough dimension to make it look enticing! A good sentiment for this is "I'd give up chocolate, but I'm no quitter!" LOL Nice job on this chocolate beauty!

    RispondiElimina
  2. Oh wow, this is so fabulous!! I love the embossing!! It adds such amazing texture!! The flowers is stunning!! What a gorgeous (and yummy!!) project this is my friend!! I love it!! Have a great day!! Big hugs :)

    Lisa
    A Mermaid's Crafts

    RispondiElimina
  3. Ciao Alice,

    Tale un insolito e stimolante e veramente diverso. E mi piace il cioccolato!

    Sono così contento che abbiamo aderito Penny Black e più sfida di questo mese, vi ringrazio tanto.

    B x

    RispondiElimina
  4. Mmm, yummy chocolate creation! What a fabulous way to give someone a gift of chocolate. Beautiful flowers with gorgeous colouring and lovely ribbon as well. You definitely work with what crafty stash you have to the full Alice. I wish you lots of luck fir the challenges. Debra x

    RispondiElimina
  5. What a scrummy yummy creation...fabulous idea and love to see what you always make...awesome.xx {aNNie}

    RispondiElimina
  6. Hi Alice, you have created a super project. Love the woodgrain embossing that you have added your flowers to, and the ethnic trim is a fabulous addition, picking out the sunshine yellow of the flowers. Who would not love this card and gift all in one? Thanks so much for your entry into the Chocolate Baroque Anniversary challenge, Judith xx

    RispondiElimina
  7. This is just scrumptious Alice!! I absolutely love the idea of a card/box to hold a chocolate bar, this would be a great gift for birthday or Christmas!! Excellent job fussy cutting, I thought it was die cut flowers at first! Your flowers look so amazing against the rich chocolatey brown background, and that strip of ribbon is a great touch!! You always have the best ideas, thanks for the inspiration!! sending hugs :)

    RispondiElimina
  8. Beautiful!!
    Thank you for joining at Stamping Sensations this month.

    RispondiElimina
  9. wow, great texrures and colours! yummy, yummy ...

    RispondiElimina
  10. What a splendid gift idea, Alice. Chocolate , chocolate and more chocolate. It's my dream come true! And I am amazed at all the wonderful projects you are making with the floral stamps. That little ethnic tough is perfect. After all, we have the aztecs to thank for the cacao. And than YOU for sharing it with us for CB's anniversary challenge.
    bjs, Asha

    RispondiElimina
  11. Wow Alice, I love this! Clever girl!

    Hugs

    Di xx

    RispondiElimina
  12. A fabulous project, such a great design and lovely flowers - beautiful rich colours.
    Pauline
    x

    RispondiElimina
  13. The colors of the flower and ribbon tape are fabulous, how well they go together. And together they give your project a special look and a style I really love. The woodgrain patterned background looks fab too!

    RispondiElimina
  14. The ethnic tape works superb with the bright colors of the beautiful sunflower. And the woodgrained background does indeed look like deep rich chocolate, that you just want to bite into! What a clever way to present a gift of "real" chocolate. You are so innovative with your designs. TFS & Hugs

    RispondiElimina
  15. Hello, Alice! You always have something fabulous to share! And this time it's chocolate! Yum! Even the embossed woodgrain panel looks yummy! The rich chocolate colour you achieved is perfect! The flowers are so pretty and the inside is fabulous too! Now I'm hungry for chocolate haha! A sweet project by my sweet and talented friend!

    RispondiElimina
  16. Yummy e stupenda! Il contrasto fra il fiore e il marrone è fantastico. E che bella idea come regalo. naturalmente 72% e' il piu buono che ci sia :-)

    RispondiElimina
  17. This is wonderful, what a lovely gift idea Alice.
    Anne x

    RispondiElimina
  18. WOW beautiful woodgrain against the gorgeous butterflies
    Cheers
    Dr Sonia

    RispondiElimina
  19. Hi there, Norm here. The best bit about doing our washing is that MrsA. Insists on ironing it all as she doesn't trust us with the iron. Hugs Norm.

    RispondiElimina
  20. Beautiful creation.Love the beautiful flower in the middle and the embossing.

    Hugs,Sylvia.

    RispondiElimina
  21. Great project idea, thank you for joining in with the Chocolate Baroque challenge and good luck x

    RispondiElimina
  22. Love this project and the gorgeous sunflower! Thank you so much for playing along with us this week over at the Simon Says Stamp Monday Challenge Blog :)

    RispondiElimina
  23. Il cioccolato fondente è il mio preferito. Se poi ci sono le nocciole intere mi fa svenire.
    Bella card e il timbro è fantastico.

    RispondiElimina
  24. What a fun idea and I love the beautiful sunflower. I love chocolate and I love your super card. Barbxx

    RispondiElimina
  25. What a fabulous project, love the Woodgrain embossing, thank you for joining in Chocolate Baroque colour challenge, good luck, Zoe DT member xx

    RispondiElimina
  26. A beautiful creation! This is a lovely gift for someone! The flowers look great and so cheerful. Thanks for joining our challenge at Stamping Sensations. Marlies

    RispondiElimina
  27. Brilliant entry for the Chocolate Baroque Anniversary Challenge - I love it. Good luck x.

    RispondiElimina
  28. Gorgeous project.
    Thank you for sharing at Penny Black & More @ Allsorts August challenge and good luck x Susan x

    RispondiElimina

Grazie per il tuo commento, è molto gradito!
Thanks for your comment, it's very appreciate!